Tilburg
+31616489311
info@tri-oncoaching.nl

Ironman Maastricht

Ironman Maastricht

5 augustus 2018: Een onvergetelijke dag!

Vorig jaar september besloot ik definitief om de Ironman Maastricht te gaan doen. In het afgelopen trainingsjaar heel veel moeten trainen en ook moeten laten om dit doel te bereiken, maar dat was het dubbel en dwars waard.
Het begon met flink wat zenuwen in het startvak, stiekem toch wat buikpijn en alle senarios die de wedstrijd kunnen bepalen komen even allemaal voorbij. Maar eenmaal in de Maas gesprongen kwam de focus en vooral de smile op mijn gezicht. Tijdens het fietsen werd die alleen maar groter. Dit is waar je dan naar toe hebt geleefd en ik hou er van. Na 90 km moest ik helaas een tijdstraf van 5 minuten uit zitten waar ik niet helemaal eens mee was, maar ik was zo aan het genieten dat dit ook niet deerde. Eigenlijk even soort van rust kunnen pakken voor de volgende ronde;). Al is het wel een klein beetje gênant als je midden op de markt van je fiets moet stappen. De official gaf mij het sein weer door te mogen en dan ook snel op de fiets gesprongen en direct weer de benen het werk laten doen. Tja veel moeten drinken met het warme weer en na 150 km moest ik eigenlijk wel naar het toilet. Maar ho maar dat ik nog een keer zou afstappen. Dat kwam later wel. In de wisselzone hing mijn tas niet aan het haakje.. stress stress maar gelukkig lag hij eronder op de grond. Na de wissel iets te hard gestart met lopen. Na 1 ronde tempo wat terug moeten nemen en relaxt kunnen blijven door gaan. Naarmate de kilometers optelde ging mijn snelheid wat achteruit maar hé, opzich niet gek na 4 km zwemmen (beetje gezigzagd) en 179km fietsen! Door de warmte liep ik van post naar post voor sponzen en drinken. Na 8 gelletjes bleef het mij verbazen dat de smaak nog steeds oké was maar echt zin om te eten heb je ook niet. Maar het is zeker nodig. Dus wat zoutjes geprobeerd en dat ging best oké. Het looponderdeel is ontzettend mooi en met veel supporters. Het laatste stukje naar de finish kreeg ik weer even vleugels. ♥️ Wauw wat kon ik trots zijn toen ik over de finish was. 

Eindtijd: 12:05:00 (ja , als die tijdstraf niet had gehad zou ik exact op de 12 uur zijn uitgekomen. Maar nog steeds ontzettend blij met deze tijd!!)

Na 3 dagen begon mijn zoektocht naar welke Ironman ik aankomend jaar wil gaan doen. Inmiddels heb ik mij ingeschreven voor de Ironman in Kalmar, Zweden op 17 augustus 2019

.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *